Monday, March 17, 2008

terkejut, jantung mahu lompat keluar

currently, listening to Nakushita Kotoba by No Regret Life. saya suka! :D

oh, what is this? what is this pulling my eyelids down, down, down? oh... kemudianlah tulis lagi. -to be continued...-

-continue...-

ok, just woke up from sleep and had a bee in this small, cubicle-like room. adrenaline was forced into the blood all of a sudden. pening... pening... i was planning to do a little bit of reading just now, but now, mental state is not at its best. bukan... bukan sengaja beri alasan :D

anyway, am i the most ignorant person now?? i didn't know that the professional exam is on 23rd, i thought it's 27th!!! my God... all of a sudden, 4 days cut short!!! gentar dan gusar T_T harus ubah diri, harus... harus...!

lately makin berasa marah dengan keadaan bilik USM ni. not that i'm trying to show how ungrateful i am, tetapi apabila dapat tahu yang next batch, kemasukan pelajar akan lebih ramai, ditambah dengan pelajar Pharmacy dari USM Induk di Penang... tak tahu apa akan jadi. I made some effort to draw the plan of the room :DDD




That's just a rough sketch. now, that table labeled 'MINE' is... yeah, my table :P my bed is the double decker bed, the bottom bed, mind you. the top bed goes to Ain S. (to differentiate her from Ain Shafiyah). i'm sharing half of the shelf and Cupboard 2 with Ain S. so, as you can see, i get quarter of the shelf, but for now, it's good enough, no prob with that.

half of Cupboard 2 goes to me. the width of my part is approximately 39cm. imagine that! baju kurung yang bergantung sekali dengan white coat memang compressed, sardin tuna ayam brand! ada lagi baju, seluar, dan lain-lain yang berlipat.

now, take a look at the space for my seat. as you can see, it OVERLAPS with the space for door swing!! everyday memang kerusi tertolak ke depan kalau ada yang buka pintu dengan RAKUS. about half the ladies here don't really... how shall i say it... move gracefully :PPP it's okay at first, but it gets really irritating after awhile.

half of the room is shared between Ain S n i. so we'll have to take turn if we were to pray.

there are 2 lamps in the room, one on each side, left and right, leaving me stuck in the middle. so, when one of my roommates turns off the light, it significantly made my place darker. had to strain my eyes a little bit, tetapi, apabila dah gelap sikit, mata pun... oooo -_O zzzZZ bila exam dah dekat, gelap ke terang dah tak kisah dah.

dengan semua cabaran ni... kadangkala bagus, kadangkala tak bagus. good because it makes me a more patient person and appreciate things more. bad because sometimes it affects my mood. be it studying mood or daily mood as in happy, mad, etc. sometimes, i wonder whether the university really gives a thought about us. or do they just want to squeeze everything out of us and expecting to give so little? with all the landscaping thing going on, i really think that they should concentrate more on the accomodation. i really reaLLY REALLY wish one day the toilet gets better.

sebenarnya... Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) kata kalau ada tak puas hati, hantar aduan kepada diorang. being me, i don't mind much about that. not that i am being selfish, tapi rasa tidak puas hati ini harus dikurangkan. maaf.

p/s: i can't remember why did i typed that title before. oh, never mind :P

Friday, March 14, 2008

pada hari tersebut, politik menjadi satu kebencian

biarlah apa orang cakap, tetapi aku sememangnya tidak berapa gemar akan politik. biarlah orang cakap aku ignorant atau apa-apa. tak apa, terima kasih sajalah. aku tak rasa ini masih bukan masanya untuk aku serabutkan kepala ceberum aku ni dengan politik.

beberapa hari lepas, pergi ke kb mall untuk bazirkan duit, beli headset dan barang-barang elektronik yang lain. macam biasa, cara orang yang tak ada lesen kereta, terpaksalah telefon teksi. bila balik pun sama. macam... apa ni... pegi balik pun, dua-dua pemandu teksi cakap pasal politik kat aku hampir non-stop! masing-masing cuba buat 'brainwash' atas aku. kalau tak layan, karang diorang campak tepi jalan :P sia-sia... jadi, balas aku cuma ,"hm?... aah, ok ok. meme hok gitu". salah satu dari pakcik tu macam tegur aku sebab tak tahu sangat hal politik. hm... kalaulah dia bukan orang yang lebih tua daripada aku, dah lama aku marah balik. harus control temper! HARUS!

in my opinion, it's the right of each individual whether to be involved in politics or not. why should they, who are so FREAKing passionate about it force others to be the same? this is the very thing that makes me despise politics. i think, i got tonnes of medical + dental + music + project stuff to handle and i don't think i should be talking about politics. especially since i don't know well about it, so why should i talk about something i don't know well of? it's a totally idiotic, foolish, n unwise move. kerana pada hari ini, terlampau ramai orang yang kurang berpengetahuan suka bercakap seolah-olah mereka ini cendekiawan, mengatasi orang lain. bukankah lebih elok untuk berfikir dengan lebih teliti sebelum membuka mulut, melontarkan idea?

Monday, March 10, 2008

kudo kudos~

bukan sebab kakak atau apa, tapi... lagu Tunjukkan Aku oleh Boneca sememangnya bagus *-* sila lihat di ruangan 'SARANG LABAH-LABAH'.

sememangnya menunggu lebih banyak lagu yang bagus dari band-band tempatan yang lain. baru-baru ni dah buka maispes kepunyaan beberapa band yang dibuat oleh ex-SMSUians, tapi tidak terlalu mengujakan. musiknya sudah bagus, tetapi bila masuk vokalnya... hm.. mungkin tak kena dengan citarasa aku yang pelik tetapi tidak sukar untuk dipuaskan ini. mungkin lebih masa diperlukan. aku masih menunggu. aku tahu mereka boleh. yosh!

setiap orang ada kelebihan yang tersendiri, bukan? i used to believe in this - "i'm good at nothing" and "i am the jack of all trades, master of none", but not anymore. masa masih kecil, pemikiran pun tak berkembang lagi. tak sedar akan kelebihan sendiri, lalu cemburukan yang lain. bergaduh sesama adik-beradik, saudara-mara, kawan-kawan. how foolish were we? lol. dahulu kurang nampak potensi adik-beradik, sekarang, hampir semuanya sudah jelas. along sememangnya jenis keras kepala, tetapi mempunya prinsip yang teguh macam titanium. wani sememangnya ada bakat dalam menulis dan berseni. ahmad pandai hafal haha, dan sangat bersabar orangnya. paling stable antara semua adik-beradik. aku? sendiri buat rumusan dalam diamlah :)

Monday, March 3, 2008

lunch break

some people are stronger than they appear to be. don't you agree?

it's surprising how well behaved i am whenever mr. jpop is around. lol. anyway, weird things happened today. i was late for lecture, as usual, no surprise there, but the weird part is the first thing i heard after Dr. Fadhli's voice was ROMANTIC MUSIC and the word 'RINGGIT'??? i knew that the lecture was supposed to be about motivating us, but... oh. okay. it was a weird one, but the sight of Dr. Fadhli standing there in front of us... it awaken a long lost familliar calmness in me. he has been taking care of us well, indeed.

AAAA!!! life is getting soooooooo busy lately! nak bernafas dengan tenang pun sukar T_T nak baring tidur pun max. 15minit je, except malam lah :P nak habiskan baca lecture notes pun tak tercapai. WAAAHHHHHHH!!! nak keluar dari universiti ni lagi la tak tercapai. WORK WORK WORK. i am so so so looking forward to this weekend. seriously.