Monday, June 8, 2009

apa sayu?


Benar... aku selalu saja memasang 'poker face'... kecuali bila bersama dengan beberapa orang dan hanya dalam keadaan tertentu.



Kadang-kadang kita terlampau mudah membaca 'body language', setiap perkataan, dan aksi seseorang itu sehinggakan... tanpa sengaja, aku terbaca niatnya. Bukan untuk kepuasan hati, malah... hancur luluh pula hati kecilku jadinya. Sehinggakan tak tertarik 'risorius, zygomaticus minor and major muscles'ku untuk menghasilkan senyuman walaupun yang palsu. Hati kecil yang sudah hampa... tak mungkin ada yang boleh memahami.


Ah... sudahlah... cerita lamalah tu. Tapi...



p/s: Benarlah tu... tak mungkin ada yang boleh memahami kecuali Tuhan.

16 comments:

biskutgaBeng said...

ui..emo gils..apa pasal??xmo cer sama ak ka??
ak tengah cuti ni..hehe..

damoiselle0808 said...

kadang2..kita yg 'tersangka' niatnya, yg mungkin bukan niatnya. tapi, ko lg taw lah sis, aku hanya wat ayat retorik di cni. hehe.. tp slalu aku hanya pikir begitu, so that i cn at least contract tose muscles half-willingly. ;P

zahirah ardy said...

Rauf, hampir dah kut :P

Wan, ya la... maybe aku ja yang fikir banyak sangat, but i couldn't kill those thoughts especially after witnessing extremely convincing acts :P blow my brain into pieces ja laaaa :PPP

Elly Elinna said...

uuu...?
nak join andi gak..nak tau..
*muka xmalu*

biskutgaBeng said...

elly ak da tau da...haha..kot

zahirah ardy said...
This comment has been removed by the author.
zahirah ardy said...

manada Z cerita full story pada Rauf. dia tau 25% baru :PPP or maybe less :P

Elly Elinna said...

hah! nak tau jugak...
25% pun nak jugak..
hehe...

zahirah ardy said...

omG! susah nak gather balik courage nak cerita balik ni. the last time tulis explanation pun mata jadi pau kari ayam PPSP dah :PPP maybe bila syisha? :DDDD

Elly Elinna said...

uuu..mata pau? okeh beb, syisha alwayz the best time.haha :D

dr_zool said...

ayat cm novel r..hahah.
aku tau sal usm tu pn dr bharian.com.bngge gk r walopon dlu usm ad mslh pasal pemilihn kemasukn ke usm.hahah

zahirah ardy said...

haha o yea, yang dia tsilap hantar notification psl orang yg dpt masuk USM. itu mmg ksalahan paling saiko stakat ni :P mak aku pun gelakkan USM sbb tu :P

anyway, eh jarang aku keluarkan ayat novel neh. haahahha. baca novel pun hampir tak langsung dah skrg :P

Fær.han/Unown F/Gyan said...

After reading this post, i feel like listening to Beethovens Ninth Symphony. Classic -_-

zahirah ardy said...

sumhow, Yamashita Kousuke's Blue Mind feels more like it :PPP but why that one? rasa macam aku buat lawak pula, LOL!!!

Fær.han/Unown F/Gyan said...

Lol i used to think the Ninth Symphony was boring but when i passed this post, you proved me wrong >_<

zahirah ardy said...

ehhhh perli ka apa kauuuu~