Sunday, June 14, 2009

sayu itu sayur

Tadi dah taip tajuk "Sayu itu sayur". Cumanya lepas itu tekan 'Create Post' sekali lagi. Lalu 'page' pun 'refresh'. Sebelum itu juga dah taip tajuk yang sama. Cumanya selepas itu tekan butang yang sama. Sebelum itu juga perkara sama dah berlaku. Hari sebelumnya juga. Dua hari sebelumnya juga. 3 hari sebelumnya juga. Indecessive Zahirah?


Sekali lagi dapat pecah rekod kelajuan~ 150 km/h pula kali ni~ Gils best! 'Adrenal gland' berhempas pulas merembeskan hormonnya, 'euphoric' aku jadinya. Bila emosi mengambil alih, pemandu lain mencabar, dan tiada orang lain dalam kereta kecuali si pemandu :D Kalau bawa anak orang, bahaya pula... Walaupun jalan agak lengang tadi. Rasa ada tanggungjawab pelihara keselamatan mereka pula.


Oh yea, about the previous post... I've finally given up on making anybody understand anything about it. Biar sajalah aku bercerita segala-galanya dengan petikan gitar klasik dan nyanyian yang tak seberapa untuk didengari diri sendiri. Setiap kali aku bercerita tentangnya kepada sesiapa, makin hampa jadinya hati kecil aku kerana tidak mendapat respon yang dikehendaki... walaupun sedikit. Well, you listen to what you want to listen. Biasalah tu. Zahirah tetap manusia biasa, bukan seorang 'superwoman' seperti yang mereka katakan atau harapkan. Diri pula terasa jauh, mahu menjauhi, dan mudah menjauhi para pendengar... kerana sudah mula ada tanggapan begini, "Kamu nampak serupa. Hakikatnya sedikit pun kamu tak faham aku. Kalaupun ada yang kamu benar-benar faham, tetap akan aku fikir bahawa kamu tak faham". Yang penting adalah kamu, kamu, kamu, dan kamu tak mengetahui apa sebenarnya yang aku fikirkan, maka tak merunsingkan kalian, bukan? Jangan risau. Aku tetap akan senyum di hadapan kalian.


Hujung minggu ini ada peperiksaan. Makin runsing hati. Lain kali bersedia awal-awal ya, cik Zahirah.

p/s: I'm planning to see a professional based on this (if this continues for another week, which means 3 weeks altogether me having such signs and symptoms), "Depressed people may be preoccupied with, or ruminate over, thoughts and feelings of worthlessness, inappropriate guilt or regret, helplessness, hopelessness, and self hatred... other symptoms include poor concentration and memory (my major prob now)... withdrawal from social situations... insomnia is common: in the typical pattern, a person wakes very early and is unable to get back to sleep... physical symptoms such as fatigue, headaches, or digestive problems... agitated..." - Clinical depression. (I thought while in Subang I might recover, but not really I guess. Almost everything was superficial) (edited at 5.00am+)

3 comments:

biskutgaBeng said...

iya peah..wlu ku xpaham...kasi gembira jak atimu...ak shisya td ngan bestnya..haha..

gudluck 4 ur exam..BESTNYA CUTI!!haha

damoiselle0808 said...

"Depressed people may be preoccupied with, or ruminate over, thoughts and feelings of worthlessness, inappropriate guilt or regret, helplessness, hopelessness, and self hatred... other symptoms include poor concentration and memory, withdrawal from social situations... insomnia is common: in the typical pattern, a person wakes very early and is unable to get back to sleep... physical symptoms such as fatigue, headaches, or digestive problems... agitated..."

OMG..OMG.. (T-T)
ku sangka ku hanya paranoid. nmpknya.. (paranoia lg)..ggggaaa!!

ku harap recover sepenuhnya spertimu juga.

zahirah ardy said...

ya la, Rauf, tau suda aku (although aku replied mcm shet) :P eh, nervous gils aku exam neh, but in th same time, peparu aku memanggil-manggil bong syisha :P

no way, Wan! serious kau juga? ya la, smoga kau juga recover :) n enjoy your hols while u can :D