Sunday, August 2, 2009

berasap, angin, angin, angin

Sakitnya hati. RM70 melayang untuk Kaspersky Anti-Virus 2009 dan apakah yang aku dapat sebagai dapat balasan? 15GB memory hard diskku dimakan. Setiap kali cuba update anti-virus yang macam... *tak terkata* tu, makin teruk pula keadaan laptop. Initially, I suspected my Windows system folder to be infected. Rupa-rupanya si perisai pula yang telah ditembak hingga berlubang. Apabila dah uninstalled anti-virus yang membencikan ini, beberapa softwares dan internet programs gagal bersamanya pula. Sememangnya virus yang menyampah. Sehinggakan nak install anti-virus program lain seperti Avira pun tak boleh. Click punya click - no response. Nak download Norton Anti-Virus yang disyorkan seorang kawan kursus 'software programming' pula, website Symantec di'blocked' oleh Fortinet yang digunakan oleh pihak USM. Dilabelnya sebagai 'malware'. Kaulah baru 'malware' yang sebenar! Tambahan, blog aku dilabel sebagai 'pornography' sebelum ini.


To cut things short, I finally reinstalled the ridiculous Kaspersky Anti-Virus 2009 program. Since I'll be coming home in about a week time, I shall reformat my laptop and buy an original copy of Norton Anti-Virus program. I'm thinking of upgrading my RAM as well since I often meddle with softwares related to graphic and animation stuff. However, I'm in a dilemma of deciding to buy an external hard disk, especially with my recent medical exam result. I'm grateful for it, judging by my studying method. Sememangnya seperti seorang pemalas TEGAR! Teman sebilik sibuk belajar 2 minggu sebelum peperiksaan, aku sibuk keluar pergi syisha atau pantai. Belajar secara efisyen pun dalam 2 jam sahaja setiap hari. Pandang nota kuliyah malas. Yang lain menghadap 'textbook' aku pula menghadap Facebook. Aish... sememangnya berlainan dengan caraku dahulu. Alhamdulillah masih okay. So this time, I had also set another mission which is to get excellent result as I used to or perhaps a better one while still maintaining the posts I'm currently holding :D I'd really like to give a huge smack (not literally) to the very person that said to me, "Aku harap aku boleh kalahkan kau lagi kali ni", a few minutes before entering a lab for OSPE paper. Thanks, dude, 'kata-kata semangat' anda sangat 'diperlukan' pada waktu itu. I'm sorry that I'm not interested to be a 'vegetable' like you. There's much more to life apart from studies and I'd like to explore them while managing my studies well. Insya Allah boleh!!


I'm looking forward to seeing 'em Stucks this 9th August :D Kishie will be picking me up wushoo! Let's see how Mellie will react to that XD Karaoke mari~ And also hanging out with 'em syisha clique (Mus, Rauf, and Elly) around Selangor and KL, but Mr. Wiki Kaya won't be joining us this hols. He said something like his father doesn't allow him to come home this coming hols. Sob... see you in Kelantan ja lah, Wiki ya? Heh heh. Howeverrrrrrrr, I'm having doubts about Umi and Ayah letting me out until late at night with the recent incident. Cuba memujuklah. Adakah kali ini si Jamboo (Fahmi) berjaya keluar sekali?

4 comments:

mellie said...

9 june ke 9 august????????/
and YES MY FACE IS IN TOTAL SHOCK
cepat la balikkkkkkkkkkkkkk
dah lama tak jumpe ko wehhh

zahirah ardy said...

tau takpaaaaa!!! hari tu mau shopping tapi seperti lost aku ni. are you coming along with Kishie to pick me up? *sambil buat muka kasihan* jom laaa jom laaaa.

fadhli said...

wes pakai antivirus avast je,download software die then regsiter online free je..update selalu.insyaAllah laptop ok.k

Elly Elinna said...

eh?eh? apa lah Wiki ni... -_-"